KAMPIOEN in 1ste NATIONALE en KAMPIOEN in LIGA 1

  • NIEUWS

  • CLUB

News image.

Dit kan tellen als club. Doen we er nog de titel van de JM12 bij, dan is dit een palmares om U tegen te zeggen.

Het lijkt wel een sprookje.

De competitie werd in 2023 aangevat met de nodige scepsis. Zouden deze jongeren het wel maken? De gemiddelde leeftijd bij de eerste ploeg lag bij aanvang op 19,5 jaar! De kern bestond uit zes jongeren van net 18 jaar. Gelukkig waren er enkele oudere spelers om de nodige ondersteuning te bieden.

Bij de beloften zagen we een zelfde beeld, veel 16-jarigen die in Liga 1 moesten opboksen tegen fysiek sterkere tegenstanders. Het is door ons spel en onze ingesteldheid dat we deze generatiekloof konden overbruggen.

Zowel in Liga1 als 1 ste nat. verpulverden we de tegenstand.

De eerste ploeg verloor dit jaar geen enkele thuismatch. In de Play-off werd het wel even spannend toen gelijk gespeeld werd op Kraainem. Vooral de voorlaatste wedstrijd tegen Kraainem werd overtuigend en verdiend gewonnen. De titel was hier mathematisch al binnen. Je kan de wedstrijd hier nog eens integraal beleven.

De beloften legden een iets minder nadrukkelijk traject af, alhoewel drie verliesmatchen op twee├źntwintig wedstrijden hoegenaamd niet slecht is. Zij moesten wel op de allerlaatste speeldag bewijzen dat ze de beste waren.

De eerste ploeg maakte zijn aanvankelijk gestelde doel om het behoud in de reeks eigenlijk niet waar. We ontstegen ze naar Beneliga.

Even merkwaardig is het feit dat beide ploegen getraind en geleid werden door vader en zoon Jacobs, ook voor hen zal dit beslist een kick geven. Hun skills en inzet, samen met de assistentie van Bart Van Ransbeeck, droegen uiteraard enorm bij om dit gelauwerde parcours af te leggen.

Dat dit een boerenjaar was, zal niemand tegenspreken.

Spelers, begeleiding, bestuur, medewerkers en SASJA-fans, mogen met grote fierheid terugblikken op het seizoen 2023-2024.

Wanneer begint het seizoen 2024-2025?