EHC Tournai - Eerste ploeg

  • RR

  • MATCHVERSLAG

  • COMPETITIE

Sajsa logo

29-27

TOURNAI GEEN CITY TRIP

Verliezen was geen optie. Als Houthalen zou verliezen op Eynatten konden wij bovenaan het klassement plaats nemen. Een grote schare supporters was onze ploeg gevolgd naar dit verre Tournai. Het kwam de sfeer ten goede. We openden de wedstrijd met ons stilaan klassieke snelle spel. Dree en Koenraad namen de eerste zes doelpunten voor hun rekening. Tournai speelde vrij statisch in aanval en het eerste kwartier werd mooi afgerond met een vliegertje van Zico en Dree. Dan stokte het. Balverlies en slordige passes zorgden ervoor dat onze tegenstrever langszij kwam. We gingen rusten met slechts één doelpuntje verschil, 14-15!

We openden goed in de tweede helft. Nemanja zorgde ervoor dat Tournai een rode kaart moest slikken. Maar dan kwam onze tegenstrever dichterbij en nam in de achtste minuut zowaar de leiding. Op dat moment besliste het team om een masterclass verdedigen te geven. Vanuit die stevige defensie liepen we onze tegenstrever gewoon van het parket. Vijf snelle tegenaanvallen zorgden in no time voor een rechtzetting van de toestand. We kwamen zelfs vier keer in ondertal maar ook dan bleven we vlot scoren. Dree pakte bij een derde 2’ straf rood, waarop Kevin wijs een time out nam. We consolideerden onze voorsprong. Enkele domme balverliezen van Tournai hielpen ons hierbij. Het was geen makkie daar aan de Franse grens, maar de overwinning was wel verdiend.

We sluiten de reguliere competitie af op een gedeelde eerste plaats met Houthalen. Deze laatste kaapt echter, dankzij één gewonnen match meer, de pole position en de bijhorende bonus van zes punten in de play-offs weg, Reikhalzend kijken we uit naar de komende cruciale wedstrijden. Binnen twee weken wordt hiervoor het startschot gegeven. We zien elkaar daar weer.

Speelden voor SASJA: Dree Riské (7+1), Dries Stienen, Ewout Van Ransbeeck (5), Ferre Dierick, Koenraad Van Ransbeeck (9), Nemanja Kostic (2), Qamar Trari, Seth André (1) en Zico Oosters (4)

Bas Verhoeven (30’) 41,6%, Nick Van der Ent (30’) 40,9%.

Strafworpen: SASJA 1/1 - Tournai 5/5

Tijdstraffen: SASJA 5x2’ + 1x rood - Tournai 1x2' + 1x rood

Scheidsrechters: Cutaia – El Harrak