Beloften - Olse Merksem HC

  • RR

  • MATCHVERSLAG

  • COMPETITIE

Sajsa logo

39-22

Veni, Vidi, Vici

‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’ zei Julius Caesar ooit, maar in het begin dachten we op de tribune toch even anders. In allerlaatste instantie snel van sporthal wisselen maakte het voor de supporters al niet makkelijk, ook onze spelers moesten de plotse locatie wissel nog even verteren. Ze lieten tot de twaalfde minuut Olse gelijke tred houden.

Maar dan kreeg de uitspraak van de Romeinse krijgsheer zijn volle waarde. SASJA wervelde vanaf dat moment over Merksem heen. We speelden twee versnellingen hoger, onze keepers stonden er weer! Bas met 62,9% en Ilias met 45% pakten op hoog niveau. Niet voor niets dat beiden in de nationale selectie opgenomen zijn.

Wat me echter het meest opviel in deze match is dat we terug met onze hoeken speelden. Hoe lang werd er al niet gemopperd dat we teveel centraal aanvielen. Denzel en Zico lieten zien wat ze waard waren met respectievelijk vijf en zeven doelpunten. Samen lokten onze hoekspelers ook nog drie strafworpen uit en werkten ze af aan 83% en 77 %! Een vliegertje in ondertal van Zico en Dree zette de kers op de taart.

Met een match minder gespeeld klimmen we tot de zesde plaats in de rangschikking. Zondag spelen we tegen HUBO, die net boven ons prijken. In Hasselt verloren we van hen met één doelpuntje! Met het elan dat we hier in Merksem toonden moet die klus geklaard worden en kunnen we vijfde worden in het klassement.