JM16 - HC Leuven 2019

  • RR

  • MATCHVERSLAG

  • COMPETITIE

Sajsa logo

28-22

EEN SCHITTERENDE OVERWINNING

Winnen tegen de leider uit zone B is niet vanzelfsprekend. Het was lastig spelen tegen de uitgesproken 5-1 verdediging van Leuven. Gretigheid en lef zorgden ervoor dat we deze klip konden nemen. We startten vlotjes en kwamen al snel enkele goals voor. Er werd goed geluisterd naar coach Jos, die voortdurend de verdediging én de aanval bijstuurde. Onze verdediging was gemotiveerd, zodat het ook voor Tibe een buitenkans was om te schitteren. Hij keepte aan 39,4%, wat een meer dan knap percentage is. Misschien dat de Leuvense pivot nog wat teveel vrijheid kreeg. Hij kon vijf keer scoren vanop de lijn, wat net iets teveel is.

In de tweede helft viel Stan uit met een knieblessure. Gelukkig ligt deze competitie drie weken stil zodat er veel tijd is om goed te herstellen. Tekenend voor ons groepspotentieel is dat nagenoeg alle spelers konden scoren. Toch wil ik Niel vermelden omdat hij vijf doelpunten aantekende en daarmee aan 100% afwerkte. Niet slecht gedaan.

Eerstkomende match is tegen Olse Merksem. De leider in onze reeks, twee keer verloren we tegen hen, maar een blik op de recente VHV-resultaten leert ons het volgende: wij wonnen tegen de SPURS en Olse speelde tegen hen gelijk, wij verloren van Pelt met 6 goals en Olse met 14. Dit betekent logischer wijze dat wij op dit ogenblik zeker sterker zijn geworden en dat we Olse, in onze zaal dan nog, kunnen verslaan.

Ik geloof er in ieder geval in, onze JM16 hebben nog niet alles laten zien!