News image.
Sajsa logo

25-17

(foto; Zico Oosters in actie - door Alain Decamps)

Een goed gevulde zaal en de wedstrijd tot een goed einde brengen. De ideale remedie om een druilerige zaterdag toch nog wat zon te geven. Het was minder gemakkelijk dan het klinkt misschien, maar onze mannen hebben het toch nog maar eens gedaan.

Elita kon de score openen van de wedstrijd. Maar Ewout Van Ransbeeck kon al snel orde op zaken stellen. Dree Riské kon met enkele geslaagde strafworpen Sasja de eerste voorsprong bezorgen. Dan viel de wedstrijd weer even stil en gelukkig stond de afwerking bij Lebbeke niet goed op punt. Bovendien stond Nick Van Der Ent weer zeer goed zijn doel te verdedigen. Dan leverden enkele minuten Dree-time drie doelpunten op en zo konden we toch een klein kloofje slagen, 8-3 na 19 minuten spelen. Weer stokte het, er kwam te veel balverlies. Of was het Lebbeke dat beter begon af te werken of onze aanvalslijnen begon te doorzien? Ze kwamen terug tot een 12-10 ruststand. Nog alles te doen in de tweede helft.

Aan het begin van de tweede helft lieten we de Oost-Vlamingen zelfs nog gelijk komen. Maar weer was het opvallend dat, zodra de hoeken meer en beter werden aangespeeld, we plots een grotere en definitieve kloof konden maken, 5 doelpunten, 7 doelpunten, dan kwam Elita weer iets dichter, maar nooit meer dreigend dichtbij. Qamar Trari mocht via een strafworp op de buzzer de eindstand vastleggen.

Woensdag moeten onze jongens alweer aan de bak, in de 1/8 finales van de Beker van België tegen Visé. Een kans om zich te meten met een Bene-League ploeg. We kunnen er alleen maar vol voor gaan. Succes jongens en supporters op post 😉

Scoreverloop; 10’ 4-2 / 20’ 8-4 / 30’ 12-10 / 40’ 15-13 / 50’ 21-15 / 60’ 25-19

Voor Sasja:  Nick Van Der Ent 60’ / Bas Verhoeven /  Ferre Dierick 2/ Dries Stienen 1 / Nemanja Kostic 1/  Dree Riské 8 (5p) / Zico Oosters  2 / Koenraad Van Ransbeeck  3  / Qamar Trari 2 (1p)  / Ewout Van Ransbeeck  6 / Jens Boden  / Seth Andre  / Ferre De Loose / Dzmitry Puchkouski

Strafworpen: Sasja 6/6    -     Elita Lebbeke 2/2

Tijdstraffen: Sasja 2 x 2’  /  Elita Lebbeke  4 x 2’

Scheidsrechters: Broothaers - Janssens

Bekijk alle foto's van deze wedstrijd door Alain Decamps hier.