Eerste ploeg - Olse Merksem HC

  • Dirk Faes

  • MATCHVERSLAG

  • COMPETITIE

Sajsa logo

36-21

Na de feestdagen is het toch altijd de vraag of iedereen nog steeds in vorm is. Aan de uitslag te zien kunnen we dat inderdaad zeggen. Eind december werd deze wedstrijd op vraag van Merksem nog uitgesteld vanwege Corona. Maar nu kon de wedstrijd dan toch door gaan. Louis Demet is nog steeds geblesseerd en coach Kevin Jacobs was afwezig wegens ziekte. Maar T2 Bart Van Ransbeeck kweet zich uitstekend van zijn taak als hoofdcoach, bijgestaan door Jos Riské. 

Sasja opende de score en kon onmiddellijk een kleine voorsprong nemen. Doordat het in de beginfase nog wat zoeken was in de verdediging, kon Merksem voorkomen dat de kloof al direct te groot werd. Maar eens de goede “schwung” gevonden en de nieuwjaarsindegestie er af gespeeld begon het allemaal wat vlotter te lopen. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd en we konden gaan rusten met een 19-11 stand.

Enkele doelpunten op rij van Lars Van Driel en een uitgebluste tegenstander zorgden er voor dat de voorsprong snel groter werd in de tweede helft. Er werd veel gewisseld maar onze wisselspelers kweten zich goed van hun taak en lieten de voorsprong niet kleiner worden, integendeel zelfs. Goed gedaan mannen.

Een mooie opener van het nieuwe jaar. Hopelijk kunnen we deze vorm al minstens vasthouden tot na de WK-break.  

 

Scoreverloop; 10’ 5-3 / 20’ 12-8 / 30’ 19-11 / 40’ 28-14 / 50’ 31-16 / 60’ 36-21

Voor Sasja:  Sam Theyssens 30’ / Nick Van Der Ent 30’ / Dree Riské / Elliott Van Opstal 4 / Lars Van Driel 7 / Seppe De Cubber 5  / Nemanja Kostic 3 / Broes Geens 3 / Robin De Roeck  4 / Antonio Vozila 3 / Koenraad Van Ransbeeck 4 / Ewout Van Ransbeeck 3 / Dries Stienen / Kobe Van Gestel / Zico Oosters

Tijdstraffen: Sasja 2 x 2’   /    Merksem 3 x 2’  

Scheidsrechters: Van Loock - Peeters