Handbal Lokeren - Beloften

  • RR

  • MATCHVERSLAG

  • COMPETITIE

News image.
Sajsa logo

32-25

THEY DID IT… KAMPIOEN 2024 IN LIGA 1

Wat een prestatie! Deze jonge ploeg steeg boven zichzelf uit. Inzet en veel trainingsarbeid leverden de titel op. Het handbalkneedwerk dat Alex met rustige vastigheid hanteerde om dit team naar een hoger niveau te tillen speelde zonder meer een belangrijke rol.

Het was geen sinecure om het bolwerk van Lokeren te slopen. Ze stonden niet voor niets op de eerste plek in de rangschikking. Een schare van zeker vijftig SASJA supporters was meegereisd om hen in deze lastige taak te ondersteunen.

Het was onmiddellijk ambiance in de Stedelijke sporthal van Lokeren toen Dzmitry vier keer op rij de score voor SASJA opende. Hij was zeker één van de hoofdrolspelers in dit meesterstuk. Lokeren ging evenwel niet onder. Aanvallend bleven ze beuken op onze verdediging maar daar stond dan onze tweede sterkhouder. Ilias counterde liefst aan bijna vijftig percent de Lokerse aanvalsgolven.

Het bleef haasje over en er werd gerust met een score van 15-15. De spanning was te snijden, de tribune, overvol, gistte en beide supportersgroepen vuurden luidkeels met toeters en trommels hun troepen aan. Het zinderde. De tweede helft startte onverwacht in het voordeel van Lokeren. We kwamen op drie punten achterstand. Dan trad onze derde protagonist op het voorplan. Seth zette bij het begin van het vierde kwartier met drie onderarmse worpen een slotoffensief in. Louis borstelde er nog twee bij en Ferre rondde af met een knap gelopen quickbreak.

De strijd was gestreden. We bogen de score om in ons voordeel en Lokeren zakte ineen, moegestreden. Onze overwinning was een feit. Een feest werd in de steigers gezet. Onwaarschijnlijk fier dat we dit konden meemaken.

Badr (4), Dzmitry (9+1), Evert (2), Ferre L. (1), Kobe (2), Louis (3), Mattis, Rocco (1), Senne (2) Seth (7), Sen, Zen.

Ilias 47,3%

Strafworpen: Lokeren 3 – SASJA 2

Tijdstraffen: Lokeren 3 - SASJA 3

Scheidsrechters: Ponsard - Muysers