EHC Tournai - Eerste ploeg

  • Heidi Cooreman

  • MATCHVERSLAG

  • COMPETITIE

Sajsa logo

29-27

Voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie moest Sasja in een druilerige regen naar Doornik, vol goede moed om ook daar weer de punten te pakken.

Sasja startte overtuigend via Koenraad Van Ransbeeck, die met 3 goals op rij de ploeg op sleeptouw nam. Door goed samenspel, de bal vlot rond te spelen en enkele goede uitbraken leidde Sasja op het kwartier: 7-10. De goals vielen van alle kanten en alle spelers lieten zich van hun beste zijde zien. Maar daarna veranderde het spelbeeld. Teveel persoonlijke acties zorgden voor onnodig balverlies. Er werd plots te krampachtig gespeeld en daarvan maakte Doornik duchtig gebruik om dichterbij te sluipen. Ruststand: 14-15.

De tweede helft verliep gelijk opgaand. Sasja slaagde er niet meer in om hun gewone spel te spelen in aanval, maar gelukkig konden we rekenen op een ijzersterke verdediging. Toen Sasja 2 x 2 minuten kreeg aangesmeerd bij een 23-24 stand was de spanning te snijden. Toen lieten onze jongens pas echt zien wat ze waard zijn: er werd verdedigd met het mes tussen de tanden, Doornik kwam niet tot scoren, terwijl Sasja dat wél 3 keer deed: 23-27. Een klein verschil was gemaakt. Er werd nu ook weer beter samengespeeld, de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de vechtlust werd beloond. Eindstand: 27-29.

Proficiat, mannen. Jullie eindigen op een, aan het begin van het seizoen onverhoopte, tweede plaats. Binnen 2 weken beginnen we met een thuismatch aan de play-offs. Maar met deze moed, inzet, vechtlust en enthousiasme kan veel, zo niet alles. Blijf erin geloven. Dat doen wij, de supporters, ook! Veel succes!!

Scoreverloop: 10’ 5-7/ 20’ 8-11/ 30’ 14-15/ 40’ 19-17/ 50’ 22-24/ 60’ 27-29

Voor Sasja:  Nick Van Der Ent 30’ / Bas Verhoeven 1 30’ / Ilias Van Thielen/ Ferre Dierick / Zico Oosters 4 / Dries Stienen  / Nemanja Kostic 2 /  Dree Riské 8 (p1) / Koenraad Van Ransbeeck 9  / Qamar Trari / Ewout Van Ransbeeck 5 / Jens Boden / Badr Trari /  Seth Andre 1 / Ferre De Loose / Dzmitry Puchkouski

Strafworpen: Sasja 1/1 – Doornik 4/4

Tijdstraffen: Sasja 6 x 2’ (1 rode kaart) - Doornik 1 x 2’ (1 rode kaart)

Scheidsrechters: Cutaia – El Harrak