• BEKER

News image.
Sajsa logo

29-35

Houthalen is de jongste jaren altijd een moeilijke verplaatsing geweest. Het midweekse bekertreffen van dit jaar was daarop geen uitzondering. Het raderwerk van de Sasja-molen draait nog niet op volle toeren. Een logische bekeruitschakeling tegen de ervaren Limburgers is dan ook het gevolg.

Na de twee gewonnen competitiewedstrijden begon Sasja met veel goede wil aan de wedstrijd. Hoewel beide ploegen elkaar door en door kennen, liep het begin aan de twee kanten vrij stroef, met nogal wat foute passes en andere missers. Halfweg de eerste periode sloeg Houthalen een kloofje: 9- 6. Sasja hield daarna gelijke tred. Ruststand: 16-13.

Houthalen liep in de tweede helft te gemakkelijk uit tot 25-17. Wedstrijd gespeeld, denk je dan. Net op dat moment toonde Sasja veerkracht en veel inzet. Onze jongens kwamen tijdens een dolle acht minuten terug tot 26-24 en geloofden opnieuw volop in de kwalificatiekansen. Maar door een paar scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van de bezoekers brak de veer. Daarop tikte Houthalen de wedstrijd makkelijk uit: 35-29.