28-24

Verslag Doornik – SASJA

Vorige week speelde Doornik nog gelijk tegen Eynatten. Dus alle hens aan dek!

Maar toch even meegeven voor de afwezigen:

onze beloften moesten aan de bak in Hasselt en rekening houdend nog met onze gekwetsten Louis, Qamar, Dries en Evert, weet je dat er een minimum aan spelers (11 waarvan 2 keepers) mee afzakten naar de Henegouwse stad aan de Schelde. Gelukkig kon Broes weer mee aan slag na een wekenlange revalidatie.

Ook Doornik had er alles aan gedaan om zijn supporters naar de zaal te laten afzakken. De tribune zat dan ook goed gevuld, met nog geen 10 supporters voor SASJA daar tegenover.

Doornik startte en maakte 2 punten op een rij maar na 7 minuten stond de stand gelijk 2-2. SASJA verdedigde sterk, werkte mooi af wat het resultaat snel naar 4-8 bracht. Tijd voor een eerste Time Out bij Doornik, maar deze bracht niet echt een oplossing. Onze mannen duwden door naar 5-12 in de 21° minuut. Coach Doornik moest zijn troepen weer bij elkaar brengen om andere tactiek te bespreken. Maar ons sterk verdedigend team liet zich niet uit het lood slaan we gaan rusten met een mooie stand van 7-17!

Met zulke score bij de rust ben je als supporter wel gerustgesteld, maar de tweede helft kon toch nog voor wat spanning zorgen. Gelukkig was de kloof groot genoeg om  nooit echt in de problemen te komen.

Alhoewel bij minuut 45 Seppe zijn 3° 2 minuten pakte; wat heel licht werd bevonden, maar rood kreeg, en nog geen 5 minuten later ook Ewout rechtstreeks rood kreeg, na onderling overleg tussen de scheidsrechters, mocht niet al te veel meer gebeuren of er waren geen wissels meer mogelijk voor diegenen die goed mee kunnen tellen. Dus toch weer op het puntje van de stoel zitten om erger te voorkomen.

Doornik knabbelde nog verder aan onze voorsprong maar een verlossend eindsignaal liet een stand van 24-28 noteren.

Noot: alle meegebrachte veldspelers konden scoren!

Scoreverloop

10’ 4-5  20’ 5-11  30’7-17  40’13-23  50’ 19-24  60’24-28

Voor SASJA: Nick Van der Ent (45’) Sam Theyssens (15’) Van Opstall Elliott 3; De Cubber Seppe3 ; Van Ransbeeck Koenraad 6; Van Ransbeeck Ewout 2; Vozila Antonio 5; De Roeck Robin 2; Van Driel Lars 4; Geens Broes 2; Kostic Nemanja 1.