U14 Vlaams kampioen! | SASJA - Eeklo | 21 - 19 (11-11)

Onze U14 ploeg is gisteren Vlaams kampioen geworden in Neerpelt na een mooie 21-19 overwinning tegen Eeklo. Een dikke proficiat smiley

Daardoor spelen ze ook de Belgische finale die door gaat op zondag 26 mei in Sporthal De Bist in Wilrijk om 13u. Hopelijk veel supporters op post. 

We kregen het echter niet op een presenteerblaadje.

Eeklo bleek, tegen onze verwachting, een waardige tegenstander. Een snelle tegenaanval (quick break) in de eerste minuut zette ons even op het verkeerde been. Wordt dit een wandeling in het park? Nee hoor, Eeklo klampte aan. Beide ploegen lieten elkaar niet los. Het was haasje over in het scoreverloop. Twee stugge verdedigingen dwongen beide ploegen om uit te pakken met afstandsschoten. Bij ons nam Dree het leeuwendeel van de doelpunten voor zijn rekening. Ons snelle gevarieerde aanvalsspel konden we niet ontwikkelen. Een tussenstand in evenwicht was een logisch gevolg.

De tweede helft liet ander handbal zien. De verdediging langs beide kanten liet steken vallen, de vermoeidheid sloeg toe. We kregen mooiere aanvalsfasen. Knappe assists naar hoek en lijn waren nu aan de orde. Zo konden Zico en Raf scoren vanop hoek en Mehdi twee keer vanop de lijn. Kobe sneed, zoals we van hem gewoon zijn, drie keer knap door de verdediging en Seth en Ferre verdeelden perfect het spel. Bas toverde prachtige reddingen uit zijn mouwen. En langzaam maar zeker groeide het vertrouwen. Toch bleef het nog tot in de 13 de minuut gelijkopgaand, Eeklo kwam zelfs één keer op voorsprong, maar dan brak de veer bij onze tegenstander. Een doelpunt over de muur van Dree, een prachtige goal van Raf vanop hoek en de kloof was gemaakt. Kobe diepte verder uit en Eeklo kwam dit niet meer te boven. Zelfs een penalty op de lat kon de pret niet meer drukken.

Een tactische time-out drie minuten voor het einde bracht rust in de ploeg. Op die manier speelden we zonder problemen de wedstrijd uit. Onze reservespelers Liz, Bilal en Ilias verschenen op het veld. Prima gecoacht Carl en Jos.

Het rode legioen op de tribune ging door het dak, er werd gescandeerd en gedanst. Sommige supporters trokken hun shirt uit en gingen voor de floorshow. De buit was binnen: VLAAMS KAMPIOEN! Worden wij in Wilrijk volgende week Belgisch kampioen?

Wat een geweldige ploeg hebben wij toch …

Verslag: Roger Riské

Datum: 
zondag, 19 mei, 2019 - 16:15
Lijst jeugd: 
Pupillen