U14 | Kwalificatie Finale VHV

WIE WORDT VLAAMS KAMPIOEN: EEKLO OF SASJA ?

Onze tweede horde is genomen, weliswaar niet zonder slag of stoot. Op 19 mei volgt de ultieme beslissing in Neerpelt. Onze ploeg moest drie wedstrijden spelen om deze kwalificatie af te dwingen.

Eerst SASJA- Eeklo: 11-5

We namen een wervelende start tegen waarschijnlijk de sterkste ploeg uit dit tornooi. Zij zouden trouwens later onze uitdager worden voor de Vlaamse titel. Dree schitterde met zes doelpunten. We speelden zonder complexen ons vertrouwde spel. Eeklo bouwde traag op en viel voorspelbaar aan. Onze verdediging liet vrijwel niets door en Bas was het perfecte sluitstuk in het doel. De uitslag weerspiegelt niet echt de kracht van de tegenstander. Op het einde gaven de spelers van Eeklo het op, zodat wij ongestoord de score verder uitdiepten.

Dan volgde Bocholt – SASJA: 6-9

Collectief speelden we een sterke match. Het publiek zag hoe ‘vrijworpen met een muurtje’, vruchten afwerpt. Het hoogtepunt in deze match was een pas van Seth dwars over het hele terrein naar Ferre, die prachtig afwerkte. Luid gejuich op de tribune!

Kruisfinale SASJA – Tessenderlo: 16-12

Waar een walk-over werd verwacht, draaide dit helemaal anders uit. Tessenderlo speelde zonder reservespelers, maar heeft een goudhaantje in zijn rangen: het nummer 10! Hij maakte tien van de twaalf doelpunten!!! Bij de rust was het 11-8. Niets aan de hand, dachten we, ook al speelden we slordig en geen hoogstaand handbal. Maar in de tweede helft van 15’, maakten wij de eerste acht minuten geen enkele goal. Tessenderlo maakte gelijk en de twijfel sloeg toe. De supporters schreeuwden zich schor. Een ‘rugzak’ op het nummer 10 bracht verlichting. De speler werd moe en begon onnauwkeurig te gooien. Ilias pakte enkele belangrijke ballen en gelukkig hadden wij Zico in onze rangen die met vier doelpunten de ploeg mee recht hield. Een grote zucht van opluchting gutste van de tribune bij het eindsignaal.

En nu naar Neerpelt en daar Vlaams kampioen worden!

Verslag: Roger Riské

Datum: 
zaterdag, 4 mei, 2019 - 10:00
Lijst jeugd: 
Pupillen