U14 | Belgisch Kampioen! | SASJA - VISE | 14-11 (7-4)

Wat een finale, wat een wedstrijd, wat sfeer!

In een volgepakte sporthal in Wilrijk zorgden de pupillen er vandaag voor dat het hun dag werd.

Aangemoedigd door een legioen waar menig professionele sportclub jaloers op kan zijn ging Sasja snoeihard van start!

Na een verkenningsronde van 5 minuten waarin het 2-2 stond grepen onze jongens hun leeftijdsgenoten van Visé naar de keel en stond het na 13 minuten maar liefst 7-2!
Visé wist gedurende deze periode van geen hout pijlen maken maar herpakte zich net voor de rust. Een misverstand bij de organisatie (is een helft nu 20 of 25 minuten?) zorgde ervoor dat we met een 7-4 i.p.v. 7-5 tussenstand de rust in konden gaan.

De tweede helft was een thriller een Belgische finale waardig. Visé knabbelde geduldig aan de achterstand en je zag dat onze ploeg moeilijker een vuist kon maken tegen het fysieke spel van de tegenstander. Ingestudeerde nummertjes werden al te vaak onderschept door onoordeelkundig en nerveus passen van onze jongens, waarbij zeker het hoog verdedigen van Visé niet onderschat mocht worden! Visé rook zijn kans en in de 11de minuut van de 2de helft zette het de scorebordjes terug in evenwicht op 10-10!

Erop en erover? Neen! Onder impuls van enkele belangrijke reddingen van onze beide doelmannen vond onze ploeg hun tweede adem en zorgde met hun veerkracht en grenzeloze vechtlust ervoor dat Visé in de laatste 10 minuten slechts 1 keer kon scoren, tot hunner frustratie! Sasja daarentegen vond bij herhaling een gaatje in de risicovolle verdediging van hun Waalse leefstijdsgenoten en dit zorgde voor een ongelooflijk hard bevochten maar eens te meer verdiende 14-11 eindstand!

De tribune ontplofte, de spelers waren door het dolle heen! Waar vorig jaar deze ploeg nog net niet in slaagde de hoogste eer op te mogen spelden, toonden ze zich dit jaar een verdiende en volwaardige kampioen!

De kampioenenploeg van Sasja, in deze wedstrijd:

Bas Verhoeven (d, 25’), Ilias van Thielen (d, 15’), Kobe van Gestel (5), Dree Riské (2), Ferre Dierick, Zico Oosters (2), Bilal El Qorchi, Seth Andre (1), Raf van der Hallen, Liz van Lancker en Mehdi Yougil (4).

Datum: 
zondag, 26 mei, 2019 - 13:00
Lijst jeugd: 
Pupillen