U14 | Bekerwinnaar RAVB!

Nadat onze pupillen zich op zaterdag nog van hun beste kant moesten laten zien om zich te plaatsen voor de finale van de VHV, moesten ze zich zondag alweer aandienen voor het bekertoernooi voor de Regio Antwerpen Vlaams-Brabant in Merksem.

Poulewedstrijd 1 | Uilenspiegel - Sasja | 10 - 7

De eerste wedstrijd van de poule diende zich meteen aan als de moeilijkste, aangezien Uilenspiegel zich als 2de Antwerpse ploeg had kunnen plaatsen voor het VHV kwalificatietoernooi. Het spel liep gelijkopgaand, mede omdat er veel geroteerd werd, waardoor de wedstrijd een aangenaam kijkstuk werd. Uiteindelijk won Sasja zonder veel overschot, maar ook zonder in de problemen te komen.

Poulewedstrijd 2 | Sasja - Atomix | 15 - 2

Zoals de uitslag aantoont, was dit een non-match. Atomix was niet bij machte om het vele malen sterkere Sasja een strobreed in de weg te leggen en werd gewillig naar de slachtbank geleid. Het uitgelezen moment voor een paar van onze jongens om hun betere kunst en vliegwerk te etaleren en het publiek meerdere malen te laten genieten van het equivalent van een alley-oop: passje van de flank net binnen de cirkel, zodat een speler al zwevend de bal in doel kan werken. Leuk!

Poulewedstrijd 3 | Brasschaat - Sasja | 5 - 12

Brasschaat begon sterk aan de wedstrijd en hield de eerste 5 minuten gelijke tred: 3-3. Vervolgens werd de enige shotter van de ploeg vakkundig uit de match gehouden en vond Brasschaat geen tegenantwoord: 5-12

Poulewedstrijd 4 | Leuven - Sasja | 3 - 16

Leuven was reeds uitgeschakeld en de coach had het ook voor bekeken gehouden. Met de secretaris op de bank als morele steun konden ook zij echter weinig in de pap brokken tegen de wel draaiende machine die onze pupillen ondertussen waren geworden. Een droge 10-1 bij de rust, waarna er bij het oog op de halve finale een beetje gas werd teruggenomen, zorgde er voor dat deze wedstrijd eindigde op maar 3-16.

Eindstand poules

Poule A Poule B
Ploeg Punten Doelsaldo
Schoten 8 +38
GBSK 6 -2
Heist-op-den-Berg 4 +1
Zandvliet 2 -19
Merksem 0 -18
Ploeg Punten Doelsaldo
Sasja 8 +43
Uilenspiegel 6 +30
Atomix 2 -21
Brasschaat 2 -22
Leuven 2 -30

Halve finale | GBSK - Sasja | 5 - 11 (5-4)

De halve finale was een wedstrijd met 2 gezichten: GBSK dat in de eerste helft Sasja verraste met vrank en vrij aanvalsspel en zonder complexen ons team in serieuze problemen bracht. Getuige de 5-4 achterstand bij de rust. In de tweede helft stokte de motor bij de Brabanders en stelde Sasja orde op zaken. Een verpletterende 0-7 in de 2de helft zorgde voor een misleidende 5-11 eindscore: dit had meer moeite gekost dan de score doet vermoeden!

Finale | Sasja - Schoten | 9 - 5 (6-1)

Nadat Schoten in zijn halve finale Uilenspiegel had opzijgezet met 9-12, was dit de finale die verwacht werd. Sasja was alvast niet van plan om de tegenstander in de match te laten komen zoals hen was overkomen in de halve finale, en greep Schoten meteen naar de keel. Alhoewel qua gestalte Schoten duidelijk de bovenhand had, zorgde de technische superioriteit en een over-mijn-lijk-mentaliteit waar veel ploegen lessen uit kunnen trekken, ervoor dat onze jongens de eerste helft domineerden: 6-1 bij de rust. Als Schoten ambities had om de beker op te kunnen tillen, dan hadden deze na 10 minuten reeds een flinke knauw gekregen! De ploeg bleek uiteindelijk niet bij machte om de achterstand nog te overbruggen en onze jongens speelden controlerend. Schoten lukte wel een goaltje meer in de 2de helft dan ons, maar dat kon de pret niet drukken: 9-5 en Sasja mag zich andermaal tot Bekerwinnaar van Regio Antwerpen en Vlaams-Brabant kronen bij de Pupillen!

Proficiat jongens en meisje, jullie waren weer super!

Vlnr, boven: Ferre, Bilal, Seth, Raf, Ilias, Brent, Dree, Kobe, Mehdi en Liz. Onder: Bas en Zico.

Verslag: Kenny Claes

Datum: 
zondag, 5 mei, 2019 - 10:00
Lijst jeugd: 
Pupillen