PD5 Hasselt - Sasja: We zakken uit Bene-League

Het heeft niet mogen zijn. Sasja zakt uit de Bene-league. Twee wedstrijden hebben we gewonnen, in één wedstrijd lagen we onder en in twee wedstrijden waren de kansen gelijk. Jammer genoeg was onze afwerking niet goed genoeg op enkele cruciale momenten, wat ons waarschijnlijk de das heeft omgedaan. We hebben ook wel geleerd dat blauwe kaarten geen enkel nut hebben, wisselfouten niet meer tellen en scrupules over het contacteren van spelers niet meer bestaan. Jammer maar helaas. We gaan er alles aan doen om terug te bouwen aan een nieuwe ploeg en beter en sterker terug te komen. En dat gaan we doen ook.

 

Zoals meermaals gingen we goed van start. We liepen zelfs uit tot  een verschil van 6 doelpunten omdat Hasselt het moeilijk had met onze verdediging en een uitstekende Arne Schonkeren zijn netten met verve verdedigde. Hasselt zette een inhaalbeweging in en kon net voor rust zelfs tot op één doelpunt terug komen. Jammer genoeg misten we zelf enkele open doelkansen zodat alles te herdoen was.

Hasselt ging er aan het begin van de tweede helft snel over zodat we op achtervolgen aangewezen waren. We bleven te lange periodes zonder goals wat Hasselt vleugels gaf en ons er toe verplichte om soms te overhaast op doel te besluiten. We kregen de kloof nooit meer gedicht en Hasselt blijft dus in Bene-League terwijl wij een jaartje in 1ste nationale gaan doorbrengen.

Een domper? Ja. Tijd om te bouwen en onze jongeren de kans te geven om zich in te werken, zeker. Met een goede basis moet dit zeker lukken. We gaan er dus met volle moed tegenaan en we komen terug, “Better and stronger than ever before”.

 

Scoreverloop; 10’ 3-6  / 20’ 6-12 / 30’ 13-14 / 40’ 19-17 / 50’ 22-19 / 60’ 26-24

Voor Sasja:  Theyssens /  Schonkeren 60’ /Govaarts / Gijs 2 / Kostic 4 / Sibincic 2 / Vandewoestyne 3 / Jacobs 1 / Stulens 3 / Van Ransbeeck 2 / Mathijs 3 / Lamberigts 4 / De Cubber / De Roeck / Geens

Tijdstraffen: Sasja 4 x 2’  -   Hasselt 4 x 2’

Scheidsrechters: Cappa - Schreder

 

Verslag; Dirk Faes

11/05/2019