PD4 Sasja - Hasselt: Onnodige nederlaag

Bij een 2-1 stand voor Sasja, was het aangeraden om een derde overwinning in de wacht te slepen. Jammer genoeg zat het er net niet in. Een paar te veel gemiste open kansen deden ons de das om. Volgende week zaterdag in Hasselt is onze laatste kans om een verlengd verblijf in de Bene-League in de wacht te slepen.

Een gelijk opgaande eerste helft met twee ploegen die nog maar eens aan elkaar gewaagd waren maar het moeilijk hadden om te scoren. Enkele doelpunten van Koenraad Van Ransbeeck brachten Sasja op voorsprong die we konden uitbouwen tot 4 goals maar dan bracht Bart Kohlen eigenhandig Hasselt terug tot 11-10 bij de rust.

 

In de tweede helft kwamen we niet goed en alert genoeg uit de kleedkamer en kwamen moeilijk terug in ons spel. Te veel gemiste kansen, onnodige lobballen, enkele tijdstraffen, ... Na een 20-tal minuten begon het terug beter te draaien maar we konden de kloof niet onmiddellijk dichten. Slechts op 2 minuten van het einde ontbond Jasper Roelants zijn duivels en kwamen we nog terug tot op één doelpunt. Jasper viel dan nog uit met een blessure en de nederlaag was een feit.

We hebben nog een laatste kans, even veel als Hasselt dus, om volgende week het laken naar onze kant te trekken. We zullen er 60 minuten voor moeten gaan, alles geven, en vooral ook 60 minuten gefocust blijven. We hebben daar al een wedstrijd gaan winnen dus het moet nog eens kunnen.

Tegelijkertijd een warme oproep aan al onze supporters om volgende week zaterdag mee af te reizen naar de Alverberg in Hasselt. Jullie steun is belangrijker dan jullie denken. Dus allen op post.

 

Scoreverloop; 10’ 3-3  / 20’ 8-6 / 30’ 11-10 / 40’ 14-15 / 50’ 17-20 / 60’ 24-25

Voor Sasja:  Theyssens /  Schonkeren 60’ / Goovaarts / Gijs 3 / Kostic 1 / Sibincic 2 / Vandewoestyne / Jacobs 2 / Stulens 1 / Roelants 4 / Van Ransbeeck 5 / Salmi / Mathijs 2 / Lamberigts 4 / De Cubber / De Roeck

Tijdstraffen: Sasja 5 x 2’   -   Hasselt 3 x 2’

Scheidsrechters: Box - Martens

 

Verslag; Dirk Faes

04/05/2019