PD Sasja - Hasselt: Overwinning na razend spannende wedstrijd

Een wedstrijd vol emoties, wilskracht, vechtlust, inzet en die dan nog tot een goed einde brengen. Een ploeg om trots op te zijn. En dat voor een goed gevuld en luidruchtig Sorghvliedt. Een heel korte samenvatting over een wedstrijd waar we bladen vol over kunnen schrijven. Maar dat gaan we nu ook weer niet doen. De afwezigen hadden dus nogmaals ongelijk.

Net zoals in de eerste wedstrijd ging het gelijk op. Sasja – Hasselt stond na 10 minuten dan ook gelijk na 4 opeenvolgende doelpunten van Bart Köhlen langs Hasseltse zijde en enkele mooie fastbreaks langs Sasja zijde. We konden een kloof slagen toen Kevin Jacobs en nieuwkomer Zvjezdan Sibincic het veld werden opgestuurd en zo konden we met een 16-13 voorsprong gaan rusten.

 

De tweede helft was er één om niet snel te vergeten. Met ups en downs aan beide kanten. We begonnen nog wel goed, maar lieten Hasselt terug in de wedstrijd komen. Plots werden er kansen gemist en bij Hasselt leek alles te lukken. Vooral Kolok en Bosca knalden de ballen langs alle kanten in het doel. Ze namen zelfs een voorsprong van 5 doelpunten en velen dachten dat de wedstrijd gespeeld was. Maar dat was buiten de Hobokense vechtlust gerekend.  Na een time-out en terug overschakelen op een andere verdediging kwam Sasja onder leiding van een beresterke Kevin Jacobs langzaam terug. Nadat Ivan Kolok werd uitgesloten voor het verkeerd afblokken van een bal in de middencirkel en enkele mooie saves van Sam Theyssens, keerde het tij en leek bij Sasja plots terug alles te lukken en niets meer bij Hasselt. Kevin en Koenraad Van Ransbeeck knalden het ene doelpunt na het andere tegen de Hasseltse netten. Van Kriekinge kreeg dan nog een blauwe kaart onder de neus geduwd zodat Hasselt de wedstrijd met 4 veldspelers moest beëindigen. Na het fluitsignaal kreeg ook Sedano nog een blauwe kaart. Sasja won de wedstrijd met 35-33 en kan woensdag met een 2-0 voorsprong naar Hasselt trekken.

Na de wedstrijd werd Kevin Jacobs nog gehuldigd, voor wat mogelijk zijn laatste thuiswedstrijd voor Sasja geweest is. Dan toch als veldspeler. En we willen langs deze weg Kevin nogmaals danken voor een fantastische carrière bij Sasja. Een topkapitein op en naast het veld. Bedankt Kevin.

 

Scoreverloop; 10’ 4-4  / 20’ 8-8 / 30’ 16-13 / 40’ 21-21 / 50’ 24-28 / 60’ 35-33

Voor Sasja:  Theyssens 45’ /  Schonkeren 15’ / Gijs 5 / Kostic 2 / Sibincic 4 / Vandewoestyne / Jacobs 10 / Stulens / Roelants 5 / Van Ransbeeck 6 / Salmi / Mathijs 2 / Lamberigts 1 / De Cubber / De Roeck

Tijdstraffen: Sasja 2 x 2’   -   Hasselt 6 x 2’ (Kolok – rood, Van Kriekinge en Sedano blauw)

Scheidsrechters: Steenwickels – Steenwinckels

 

Verslag; Dirk Faes

27/04/2019