Doornik - Sasja: Oververdiende overwinning

We waren naar Doornik getrokken met de intentie de twee punten mee naar huis te brengen. We hebben het dan toch maar gedaan wat niet zo makkelijk is als het hopen natuurlijk. De enige moment dat we het wat moeilijker kregen was toen we enkele doelpogingen en strafworpen misten en zo Doornik terug in de wedstrijd lieten komen. Minpunt is wel dat Kevin zijn duim bezeerde en Yme terug naar de kant moest omdat zijn rugblessure weer opspeelde. Gelukkig hebben we nu twee weken rust om de batterijen terug op te laden.

Net zoals vorige week begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd en konden al snel tot 0-4 en 4-8 uitlopen. Vooral Gert-Jan was in de beginfase een gesel voor zijn ex-club. Maar lieten dan Doornik tot 8-8 terug komen op slechts 4 minuten tijd. Vooral door twee gemiste penalties en enkele balverliezen. Maar even snel herpakten onze jongens zich en konden tegen de rust toch een twee punten voorsprong op het scorebord zetten.

In de tweede helft konden we de kloof terug uitdiepen, vooral dankzij een wederom sterk keepende Bruno en een ontketende Jasper en Nemanja. Sam redde dan nog twee Henegouwse strafworpen. We kwamen nooit meer in de problemen en konden zo een mooie 22-28 voorleggen.

Als we zo blijven verder spelen en zoveel team spirit en vechtlust op de mat blijven leggen zou het geen probleem mogen zijn. Zolang de focus er maar blijft.

 

Scoreverloop; 10’  2-6 / 20’ 8-8 / 30’ 9-11 / 40’ 11-14 / 50’ 15-20 / 60’ 22-28

Voor Sasja: Dias 58’ / Theyssens 2’ / Bertels / Soetaert / Kostic 5 / Lamberigts 2 / Rola 5 / Roelants 7 / Van Ransbeeck / Luypaert / Gijs 2 / Jacobs 1 / Mathijs 5 / Thewissen 1

Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’  -   Doornik 2 x 2’

Scheidsrechters: Gilis - Beulakker

 

Verslag; Dirk Faes