J18 | SASJA - Atomix | 36-21 (17-11)

MATCHVERSLAG
J18
13/11

GRETIG SASJA

De score laat het niet vermoeden, maar Atomix was een stevige tegenstander.

Gretigheid kenmerkte onze ploeg en al snel konden we afstand nemen. We organiseerden een stevige verdediging, al kon hier en daar het bijschuiven een betere timing gebruiken. Er werd mooi handbal gespeeld, de ingestudeerde looplijnen zorgden voor wervelend aanvalsspel. Spijtig dat onze acties niet altijd resulteerden in een doelpunt De afwerking liet het in deze wedstrijd afweten. Enkele technische fouten door balverlies stuitten onze opmars.

Het derde kwartier werd gekenmerkt door een dipje, decompressie? Atomix scoorde toen meer dan wij! Maar laten we hier niet te lang bij stilstaan. Ons overwicht kwam snel terug bovendrijven. Deze ploeg is duidelijk top. Het publiek merkte ook dat ze een volwaardige patron op het veld hebben. Aanval en verdediging werden met overtuiging door hem gestuurd. Op een bepaald ogenblik schakelde Atomix naar twee pivots in aanval, dit leverde toch wat verwarring in onze gelederen. En in aanval wordt er door de hoeken heel weinig ‘gesneden’ naar een cirkelpositie. Is dit in opdracht van de coach of is dit een werkpuntje? Alleen onze rechterhoek deed enkele pogingen in die richting.

Maar zoals gezegd, SASJA was duidelijk een klasse beter. Als alle open kansen zouden afgewerkt worden, had dit zonder twijfel een veertiger geworden. Dit, heb ik me laten vertellen, zou de nieuwe grens zijn waar trakteren een optie is.

RR