Moeizame strijd in sporthal de Krekel

MATCHVERSLAG
EERSTE PLOEG
14/11

Onze 1e ploeg mocht na de interlandonderbreking weer op verplaatsing strijden, dit keer tegen Izegem, het land van dikke trom en lawaaierige afrastering. Voor de meegereisde supporters soms lastig om onze ploeg vocaal te ondersteunen.


Het begin van de wedstrijd is voor Sasja. Na de 1 – 0 van Izegem, zij begonnen aan de afworp, neemt Sasja het heft direct in de hand, via scores van Elliott, Nemanja , Koenraad en Jasper (Roelandts moet ik er voor de duidelijkheid bijzeggen). Izegem prikte ook nog wel een keer raak, maar kampte in de verdediging op een wijze die door de arbiters werd getrakteerd op 2 gele kaarten en een tijdstraf. Na deze opening (2 – 4 na 6 minuten), kwam Izegem wat meer onder stoom via hun backs. Deze mochten geregeld van 9 meter aanleggen welke resulteerde in een 7 – 5 stand na een kwartier. Wat ook het sein voor onze coach was om de mannen tot bij hem te roepen (Time out). Na de time out staat onze coach dus mee op het veld en loopt het even iets vlotter in onze aanval. We vinden onze pivot nog eens die dan ook weet binnen te smijten. Na 20 minuten hangen de bordjes dan ook weer gelijk 9 – 9. Wat dan volgt is heel wat geklungel aan beide kanten van het veld. Bij momenten kon je de vraag stellen of hier wel eerste ploegen aan het spelen waren. Rare balverliezen, nog minder fraaie doelpogingen, mislukte passes en met als hoogtepunt een ippon van Broes aan onze aanvalskant om ‘een snelle tegenaanval in de kiem te smoren’. Dat is wel karakter tonen, maar zoals vaker vandaag op het veld niet de juiste actie die op dat moment nodig was. Omdat de mannen van Izegem het niet veel beter doen lopen die maar 2 goals van ons weg en is er na 28 minuten maar een deficit van 11 – 9 (2 weken geleden was het deficit dan ineens 8 doelpunten, you know (?)). In de laatste paar minuten toch weer 2 handballende ploegen op het appél, waarbij wij in de laatste seconde nog kunnen tegenprikken tot een 13 – 12 ruststand via Nemanja.


Koppen bij elkaar steken, vertellen hetgeen we achterwege mogen laten (slechte passing en nog mindere doelpogingen) en aanklampen met hetgeen we normaal met ‘onze ogen dicht kunnen’ : de ballen binnen smijten. Het begin van de 2e helft is weeral voor Sasja, het is vooral Izegem dat even de mindere beslissingen neemt, maar daar gaan wij niet mee in zitten. Nemanja neemt de ploeg mee op sleeptouw en na 8 minuten zien we de score ook weer zitten 15 – 16 en een nieuwe nagelbijter is in de maak. Slechte schotkeuzes en nog slechtere passing zijn eerder schering en inslag, en de spanning neemt eerder toe dan af. We laten Izegem gewoon in de wedstrijd, terwijl vrije (!) schotmogelijkheden op bijzondere wijze de nek worden omgedraaid : Koenraad vrij op pivot die 2 meter te hoog en 2 meter naast ‘mikt’…. Was wel de klepper die ik heb onthouden. Het zal moeilijk kiezen worden wie de roze haarband maandagavond mag dragen (onze coach had in de 1e helft zelf een raar schotmoment : de keeper stond al in het doel en toch een schot van over heel het veld). Maar soit : ook na weeral al deze slechte beslissingen en acties : de wedstrijd kan nog altijd gewonnen (en verloren) worden. Er wordt nog maar sporadisch gescoord aan beide kanten en dan staat Izegem een doelpunt voor en dan wij weer. Feit is dat er in de laatste 4 minuten geen meer wordt binnen gelegd en de eindstand komt op 22 – 22. De wedstrijd is gedaan, onze mannen zullen hopelijk wel weten wat er niet goed genoeg is gedaan (overtal uitspelen én scoren en dat zagen we ook al bij de beloften), en hopelijk blijven beide punten tegen Gent volgende week wel in Hoboken liggen. Tot dan, Henri.

Doelpunten:

 • Sam Theyssens 60’
 • Demet Louis 1
 • Van Opstal Elliott 1
 • Kostic Nemanja 6
 • Ritzen Jasper 1
 • Roelants Jasper 3
 • Van Ransbeeck Koenraad 5
 • Van Ransbeeck Ewout 2
 • Geens Broes 1
 • Jacobs Kevin 2

Tussenstanden:

 • 10’ 4 – 4
 • 15’ 7 - 5
 • 30’ 13 - 12
 • 45’ 18 - 19
 • 50’ 20 - 21
 • 60’ 22 - 22

\