JM16 | SASJA - Zandvliet | 19-13 (10-6)

MATCHVERSLAG
JM16
20/11

ZANDVLIET STERKER DAN VERWACHT

We hadden een andere wedstrijd verwacht. Vier dagen geleden werd de heenwedstrijd gewonnen met 10-30! Vandaag ontbrak weliswaar één van onze sterkhouders maar toch is dit geen afdoende verklaring voor het verschil in score. Was Zandvliet dan versterkt naar Hoboken gekomen? Deze gissing bleek niet te kloppen. Het kalf lag dus in een ander hoekje gebonden.

De wedstrijd werd nochtans geopend door onze twee hoekspelers met elk twee goals. Iedereen dacht daarop dat we vertrokken waren voor een superscore. Mis poes, we gingen krampachtig spelen. Het feit dat niet alle spelers de looplijnen en de spelconcepten kennen, deed hier geen goed aan.

In de tweede helft hield Zandvliet zowaar gelijke tred… tot aan minuut twintig was het 6-6. Gelukkig kreeg onze verdediging opnieuw de smaak te pakken. In punt werd terug goed stevig verdedigd zodat de hele defensie op adem kwam. Op het eind scoorden we vier op een rij, zodat uiteindelijk de overwinning veilig gesteld kon worden.

Deze ploeg zal zeker nog groeien. De snelheid van uitvoering moet opgedreven worden en de spelers zullen moeten leren om voor elkaar door het te vuur gaan. Een taak weggelegd voor de trainer/coach. Laten we echter niet vergeten dat we toch weer mooi wonnen en ik onthoud zeker het prachtige ‘lob’ doelpunt van de jongste speler uit onze groep.

RR