SASJA - Uilenspiegel | 31-33 (14-18)

MATCHVERSLAG
BELOFTEN
4/12

DERBY ACHTER GLAS

Door Coronamaatregelen mochten supporters niet op de tribune plaats nemen maar konden ze wel mits correcte veiligheidsmaatregelen vanuit de cafetaria de wedstrijd volgen.

Een wedstrijd die op het scherpst van de snee gestreden werd. Flitsend handbal van beide ploegen zorgde voor een fijn kijkstuk. De score zou ons iets kunnen vertellen over de prestaties van de keepers of het scorend vermogen van beide ploegen. We laten dit in het midden, feit is dat Uilenspiegel en SASJA elkaar in evenwicht hielden. Al moet eerlijkheidshalve gezegd, dat onze ploeg de hele wedstrijd aangewezen was op achtervolgen. Wat dan weer iets zegt over de weerbaarheid en de vechtlust van de ploeg. Zo kwamen we wel tot vier keer toe, op een scoreverschil met één goal. Misschien kwam in de eerste helft onze achterlijn wat te weinig in actie. Ferre scoorde weliswaar drie mooie doelpunten en Senne sneed erg knap even zoveel keer door het midden. Beiden waren misschien op dit moment toonaangevend. Al liet Matthew zich bij het begin van de wedstrijd wel opmerken door twee keer vanop zijn hoek naar het midden te snijden en te scoren.

Bij het begin van de tweede helft valt de wedstrijd wat stil na een licht toegekende derde gele kaart voor Jordi. Maar enkele mooi gelopen quick breaks zetten terug de juiste toon en de achtervolging kon opnieuw van start gaan. Na zestien minuten stond het terug 23-24! Ondertussen waren ook de youngsters uit de U18-ploeg op het terrein verschenen. Dree scoorde zijn tweede goal en verdeelde zonder stress het spel vanuit het midden. Kobe en Dries lieten zich dan weer opvallen door hun verbeten en nagenoeg foutloos verdedigingswerk. Het slotoffensief werd ingezet door Broes met vier doelpunten en op minuut tweeëntwintig was het verschil voor de laatste keer slechts één doelpunt. Het publiek genoot en geloofde alsnog op een overwinning. Uilenspiegel bleef echter koelbloedig, misschien wel wat geholpen door de scheidsrechters die de laatste minuten sneller tijdspel hadden kunnen fluiten.

Al bij al een meer dan verdienstelijke wedstrijd van onze ploeg, gelet op het feit dat Uilenspiegel vice leider is in het klassement en dat hun cirkelspeler tot voor kort nog in de Beneliga speelde.

RR.