Visé - Sasja: Gevochten maar verloren

De winterstop is weer gedaan, maar onze ziekenboeg blijft nog vol. Kevin en Jasper, duim en Yme, rug. En een terugkerende Aaron van een achillespeesblessure deed zijn wederoptreden. Een verplaatsing naar Visé is altijd moeilijk en nu wisten we helemaal niet wat te verwachten. We konden alleen maar hopen dat onze jongens hun best zouden doen.

Visé schoot het beste uit de startblokken omdat onze onuitgegeven verdediging nog wat op punt moest gezet worden. Ze maakten er in no time 3-0 van en het was wachten tot de 6de minuut voor Sasja de eerste keer kon scoren via Stijn Gijs. Langzaam begonnen we aan de achterstand te knagen en halverwege de eerste  helft stonden de bordjes weer gelijk, 6-6. Dankzij twee fast-breaks van Gert-Jan en een doelpunt van Brent kwamen we zelfs op voorsprong, maar na een time-out van Visé en twee gemiste strafworpen van Sasja namen ze toch weer de bovenhand en zo gingen we met 14-12 de rust in.

Het verschil van twee doelpunten bleef lange tijd hetzelfde tot de vermoeidheid begon toe te slagen en de beperkte wisselmogelijkheden ons zuur begonnen op te breken. Dat uitte zich vooral in balverliezen en onzuivere passes. Maar onze jongens bleven in ieder geval keihard knokken en vechten voor wat ze waard waren. De laatste minuten kon Visé nog iets verder uitlopen, maar we hebben ze het in ieder geval moeilijk gemaakt. Al bij al een zeer verdienstelijke wedstrijd van onze jongens en we blijven erbij; Als we blijven vechten op deze manier gaan we nog punten pakken.

 

Scoreverloop; 10’  5-4 / 20’ 8-9 / 30’ 14-12 / 40’ 20-17 / 50’ 23-21 / 60’ 29-25

Voor Sasja: Dias 30’ / Theyssens 30’ / Gijs 3 / Barbaric 1 / Soetaert 1 / Tewissen 1 / Kostic 1 / Vandewoestyne 3 / Lamberigts 5 / Rola 7 / Mathijs 2

Tijdstraffen: Sasja 0 x 2’   -   Visé 2 x 2’

Scheidsrechters: Martens - Verdonck