U16 | Heist-op-den-Berg - SASJA | 20 - 43 (12-22)

Sasja U16 op en tegen Heist op den Berg 30 maart 2019.

Match om 10.00 uur, om 9.15 uur ter plekke. Als iedereen er maar tijdig geraakt, want sommige ouders hadden heftig mee gekwist de avond ervoor. Spelers allen op tijd, coach Johannes en T2 Senne ook op tijd. Dan kunnen we gaan omkleden …. Met welke tenues? De U16 kledij was blijkbaar nog achtergebleven in Sorghvliedt. Al goed dat Inge Servaes de kledij van de U18 al aan de deur had gezet en zoon Dries die meteen in de auto had gelegd. Soit we spelen in het groen / zwart tegen Heist in het wit / blauw.

Omdat ‘vaste’ tafelman Kenny de toog in Sorghvliedtbemande deze ochtend is het aan mij (Henri) om de tafel te doen. Cindy zou instaan voor een schitterende foto rapportage, waardoor er nog maar drie (stille) supporters overbleven op de tribune.

Met alle geblesseerden en zieken in de ploeg (Louise => knie, Abder => ziek in bed, Kaitlin => klierkoorts, Senne => zere pols na een tuimeling op kot), en met een beperkte aanvulling van de pupillen met Dree, de andere gasten moesten nog studeren voor hun examens en dan is hun eigen match net belangrijker. Dus met 1 wissel speler en met slechts 1 keeper beginnen we eraan.

Direct vanaf de 1e minuut vallen de doelpunten als rijpe appels. In ons geval na een mooie combinatie van goed ingaan waardoor de hoek (Simon) iedere keer mooie doelkansen kreeg (slechts 1 maal gefaald in de hele match). Door matig verdedigen aan onze kant kon Heist redelijk vlot blijven mee scoren aan bijna 50% van ons scoringstempo. Aan de rust komen we uit op 12 - 22 en aan onze kant slechts 1 gele kaart.

In de 2e helft begint Heist direct met een score, maar dat is het signaal aan onze jongens om toch dat tandje bij te steken, hetgeen Johannes ook in de rust had gevraagd. In de tweede helft zijn er veel minder mooie aanvallen. Dit omdat we individueel veel sterker staan dat de Heistse ploeg (mindere conditie). Dus het is langer wachten op mooie teamacties, maar we worden toch af en toe nog eens verwend. We blijven heel sterk afronden, en komen uiteindelijk aan 43 treffers, maar weten aan onze kant de netten iets properder te houden. Eindstand werd 20 – 43, waarbij aangetekend dat het bij de ene gele kaart van ons is gebleven. Enigste spijtige in deze wedstrijd ; Dree Riske viel al na 3 minuten uit met een enkel kwetsuur, hopelijk weer snel op de been!

Speelden vandaag : Van Crombrugge (50’), Riske, Leys, Hilven, Van der Hallen, Stienen, Khammas en De loose. Onze scores kwamen van Dree (1), Simon (11), Liam (1), Wout (3, waaronder de 30e), Dries (16, waaronder de 40e), Ferre (11). De plaatselijke horeca zag ons weer graag komen …

Verslag: Henri Stienen.

Datum: 
zaterdag, 30 maart, 2019 - 10:00
Lijst jeugd: 
Miniemen