U16 | Groot-Bijgaarden - SASJA | 19 - 30 (10-19)

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen de rode lantaarn in de stand op een zondagavond. Een constante bij deze verplaatsing lijkt evenwel het weer: druilerig en troosteloos, alsof de weergoden het er nog even willen inwrijven dat er leukere momenten in een weekend zijn om een jeugdmatch af te werken.

Vooraleerst is het merkwaardig te moeten constateren dat GBSK puntenloos in deze competitie achterblijft. Ofwel is het hun manier van spelen die ons niet 100% ligt, ofwel hebben ze tijdens het jaar veel pech gehad met afwezigen, want in de wedstrijden waarin we tegen hen moesten spelen toonden ze zich zeker niet te zwakste van de reeks!

De wedstrijd zelf had niet veel om het lijf, daarvoor waren onze backs te dominant en de aanvallen van de thuisploeg te steriel en voorspelbaar: door altijd dezelfde speler in positie te willen brengen, was het voldoende een extra oogje op hem te houden om de angel uit de aanval te houden.

Wat opviel in deze faire wedstrijd was dat we in de eerste helft tegen 2 tijdstraffen aanliepen. Een terechte voor een trekfout op de schietarm van een doorgebroken speler en een lichte voor een speler die reeds tegen geel had aangekeken. In de 2de helft volgde dan nog een vermijdbare tijdstraf voor een wisselfout. Geen dank.

Bij de rust was een 9-19 stand voldoende om in de 2de helft een versnelling lager te schakelen. Voor de meesten was dit namelijk de 2de wedstrijd van het weekend: bij zowel de pupillen als de kadetten hadden enkelen immers hun steentje reeds bijgedragen en hun matchen overtuigend gewonnen. In een evenwichtige 2de helft werd nipt met 10-11 gewonnen, zodat de wedstrijd eindigde in een ruime 19-30 overwinning.

We sluiten het reguliere seizoen af met 6 overwinning en 3 nederlagen. Om te weten of dit een 2de of een 3de plaats betekent, is het wachten op de laatste match van Schoten. De te kloppen ploeg in de eindronde is evenwel Uilenspiegel, dat al zijn wedstrijden wist te winnen.
Deze 3 ploegen waren zonder twijfel de sterkste dit seizoen en het belooft dan ook een ongelooflijk spannend finale-weekend te worden waarin we zeker niet kansloos zijn indien we op volle sterkte kunnen aantreden.

Wie de vierde ploeg in de eindronde wordt is nog koffiedik kijken: volgens het reglement treden de eerste 3 van de A-reeks en de winnaar van de B-reeks aan. SASJA is reeds zeker van zijn plaats bij de eerste 3 in de A-reeks en sluit de B-reeks af als winnaar, zodat deze simpele regel niet zal volstaan.
Vermits Brasschaat buiten competitie speelt dit seizoen, zal er dus gekeken moeten worden naar de 5de van de A-reeks. Dit lijkt een strijd te worden tussen Atomix en Leuven Tigers, met een waterkansje voor Heist-op-den-Berg om zich als lachende 3de op stek 5 te nestelen...

Speelden voor SASJA: Van Crombrugge (d, 35'), Verhoeven B (d, 15'), Van Gestel (3), Van der Hallen R, Leys (2), Verhoeven S (3), Algourari (1), Van der Hallen W (1), Stienen (11), Khammas, De Loose (8), Claes, Yougil (1)
Geblesseerd: Evens

Datum: 
zondag, 17 maart, 2019 - 18:00
Lijst jeugd: 
Miniemen