U16 | Brasschaat - SASJA | 23-34 (11-15)

Grootse wedstrijd, ditto overwinning

Vandaag diende de wedstrijd zich aan tegen Brasschaat, dat buiten competitie aantreedt dit jaar omdat de ploeg een mix is van U16 en U18. Bovendien stond Brasschaat op een 2de plaats in de rangschikking met slechts 1 verliesmatch. De wedstrijd kondigde zich dus aan als moeilijk, maar tevens de perfecte voorbereiding op een eventuele eindronde. Een eindronde die, mits een overwinning vandaag, de ploeg niet meer zou mogen ontglippen, met enkel een wedstrijd tegen de laatste in het klassement voor de boeg. Vooruitzien in de sport heeft echter weinig zin: elke wedstrijd moet gespeeld worden en vandaag diende een fysiek superieure ploeg zich aan, iets waar onze jeugdploegen het traditioneel niet makkelijk mee hebben.

De wedstrijd begon gelijk opgaand en geheel volgens verwachting: een sterk Brasschaat beukte zich een weg door de verdediging terwijl SASJA succesvol haar overmacht in techniek en snelheid uitbuitte: 5-4 na 10 minuten in een wedstrijd op het scherp van de snee waarin beide ploegen geen strobreed weken voor elkaar. Hierna lukte SASJA het om 3 keer na elkaar te scoren door sublieme aanvallende acties af te wisselen met een sterk collectief verdedigen, waardoor voor de eerste maal een verschil van meer dan 1 doelpunt op het scorebord blonk: 5-7. In het spel hielden beide ploegen elkaar echter in evenwicht en na 15 minuten was het dan ook 8-9. Dan gebeurde er iets merkwaardigs: de eerste (licht gefloten) tijdsstraf van de namiddag was voor SASJA, maar in plaats van zich in te graven of de tijd vol te spelen ging de ploeg er voluit voor, met succes: 3 goals in ondertal bleven onbeantwoord door de thuisploeg! Er volgden nog 2 maal 2-minuten, eentje voor elke ploeg. Deze wogen echter meer bij Brasschaat dan bij SASJA, getuige de 1-6 tussenstand die tijdens deze dolle fase in de wedstrijd werd genoteerd: SASJA kon uitlopen tot 9-15 in minuut 24. De laatste minuut van de eerste helft was er echter een vol verkeerde beslissingen en overhaast spel, langs beide kanten, maar Brasschaat kon hier het best van profiteren door nog 2 maal te scoren. 11-15 bij de rust, maar wedstrijd zeker niet gespeeld!

De ploeg besefte dit ook en begon sterk aan de 2de helft: Brasschaat werd overspoeld in de eerste minuten en met een 11-18 stand leek de wedstrijd in een definitieve plooi gevallen. SASJA nam wat gas terug, maar niet zoveel dat ze Brasschaat een kans gaven om terug te komen. 17-24 na 15 minuten in de 2de helft. Andermaal een tijdsstraf voor Brasschaat luidde het moment in om alle onzekerheid weg te nemen. Er werd 4x op rij gescoord en een knappe 17-28 tussenstand was ook het sein voor Brasschaat om zijn meerdere te erkennen. De wedstrijd kabbelde voort naar het einde met een duidelijk minder strijdlustig spelende tegenstander, wat uiteindelijk resulteerde in een even mooie als hardbevochten 23-34 eindstand.

Missie geslaagd met het oog op de eindronde, waar we nog mooie resultaten kunnen halen met deze ingesteldheid en vechtlust. Het was wellicht de mooiste teamprestatie van het seizoen totnogtoe, waarin zeker de rol van onze coach, Nick, niet onderschat mag worden. Hij had er duidelijk zin in vandaag en stuurde druk gesticulerend en met veel animo zijn ploeg bij met duidelijke instructies. Hoogtepunt voor toeschouwers en hem persoonlijk waren ongetwijfeld de vele succesvol afgeronde ingestudeerde nummertjes.
“Kriekskes!” <goal> “Tsjakaah!”. Subliem.

Volgende spelers droegen allemaal hun steentje bij: Simon, Liam, Senne, Dries, Wout, Nassim, Ferre, Kaitlin, Jef, Mehdi en Louise. Deze laatste verdient nog een bedankje omdat ze, ondanks ze nog niet 100% hersteld is van haar blessure, weer van de partij was en belangeloos op de bank plaatsnam om een eventuele kwetsuur van Jef op te vangen. Ploeggeest.

Van Crombrugge (d, 50’), Evens (d), Leys (4), Hilven, Verhoeven (4), Stienen (7), Van der Hallen (5), Khammas, De Loose (12), Claes, Yougil (2)

Datum: 
zaterdag, 16 februari, 2019 - 16:00
Lijst jeugd: 
Miniemen