U14 | SASJA - Atomix | 25-7 (13-3)

NIVEAUVERSCHIL MET ONZE ZUIDELIJKE PROVINCIALE PLOEGEN

In onze afdeling zijn de play-offs begonnen.
De beste drie van AVB-Zuid spelen tegen de beste drie van AVB-Noord, in een competitie met zes matchen. (ploegen van Zuid spelen niet meer tegen elkaar, net zoals die van Noord dat ook niet doen.) Na die zes matchen kennen we de provinciale kampioen.
SASJA is hier duidelijk favoriet. Later volgen dan de Vlaamse finales…hier is Hasselt favoriet… maar zo ver zijn we nog niet.

Onze eerste match speelden we tegen de kampioen van Zuid: HC Atomix. De eindstand hierboven spreekt boekdelen. Atomix maakte zeven doelpunten, waarvan slechts twee volwaardige treffers. De overige treffers waren lucky shots of rebounds. Opvallend bij dit duel is vooral het niveauverschil op zowel technisch, defensief als offensief vlak. Onze verdediging loopt echt gesmeerd. De spelers houden zich aan de afspraken en springen elkaar bij als het moet. Zo’n schitterend draaiende defensie is een lust voor het oog. Offensief loopt het op wieltjes, alleen het snel opbrengen van de bal kan nog beter. Een werkpuntje voor de ploeg.

Technisch staan we sterk. Als we het competitiebegin even terug voor de geest halen merken we dat er opvallend minder balverlies gelden wordt. Passen komen sneller en accurater aan. Kortom, we kijken nu al uit naar de Vlaamse finales, of verkoop ik de beer voor ie geschoten is?

Datum: 
zaterdag, 7 maart, 2020 - 12:00
Lijst jeugd: 
Pupillen