U14: Leuven Tigers 1 - Sasja 2

Man, man, man toch, wat een spanning

Onze pupillen 2 speelden zondag 26 maart tegen Leuven Tigers 1 in Leuven. Vorige week hadden we deze ploeg thuis verslagen, maar toen kon een deel van de Leuven spelers niet aanwezig zijn omwille van examens. De ploeg die we toen met een nederlaag naar huis stuurden was dus de halve echte ploeg aangevuld met speelsters van hun ploeg 2. Wat zouden we er nu van kunnen maken in Leuven zelf?

De ploegen zijn zeker aan elkaar gewaagd. Leuven zal fysiek sterker zijn (jongens tegen onze meisjes aangevuld met Simon, Dries en Kobe), maar wij spelen handbal met positie wisselingen, beweging voor de bal gaat komen en kijken naar de vrijgekomen ploegmaats. Het is enkel dat deze vrijgekomen ploegmaats vandaag mogelijk wel 50 kansen om zeep weten te helpen. De variatie was dat het of naast, op de paal of op de keeper geschoten was.

Aan de andere kant kwam Leuven er met hun (soms heel lange aanvallen, en dat mocht maar blijven duren) spelwijze niet door. Een pluim voor de spelers die hun opdracht zeer goed uitvoerden. Ik meen zelfs te kunnen zeggen dat er deze keer zelfs geen geel of 2 minuten voor onze ploeg kon worden genoteerd. Wat wil zeggen dat ze telkens goed bleven dichtschuiven, waar er een speler van Leuven dreigde voorbij te komen werd deze opgevangen door de ploegmaat.

Er werden in onze aanval toch wat goals gemaakt, maar pas op het einde van de eerste helft wisten we onze voorsprong op 2 doelpunten te brengen (5-7 ruststand). Blije gezichten bij de coaches en spelers en blijkbaar hadden deze laatsten besloten dat 7 doelpunten genoeg was voor vandaag. In de 2e helft gingen we wel door op ons elan : veel kansen creëren, maar we gooiden de bal er het eerste kwartier (!) niet in. De Leuvense ploeg wist regelmatig toch nog wel een goaltje te prikken (zelfs met 2 keer een afstandsschot) en 3 keer omdat er in het midden toch werd uitgestapt zonder terug te keren naar de 6 meter en er daar dus een grote opening lag. Sven had zich lang kunnen intomen maar in minuut 16 pakken we dan toch onze time out. Onze uitleg is dat het lang genoeg heeft mogen duren en dat er zeker ook een andere kant bestaat in het doel van Leuven. Als we nu eens op die kant mikken om onze goaltjes te maken?

Wat volgt is weer al bijna niet te beschrijven. De ene goal na de andere vliegt binnen (4 op de 5 aanvallen) en met nog 4 minuten te spelen staan we 10-11 voor. Dan is er toch niks leukers dan de bal nogmaals te missen, zeker. Weeral bijna aan attackske voor de coaches op de bank, zeker niet de eerste keer vandaag. Enfin, Leuven krijgt nog tot 3 maal kans om gelijk te maken, maar strand immer op onze schitterende doelvrouw. Weeral blije gezichten als het laatste fluitsignaal klonk. De punten zijn, nog maar eens, van ons.

Voor de volgende match : maak het alsjeblieft wat minder spannend. Pluim van de week : ons publiek, de fantastische ouders die hun kinderen telkens brengen en aanmoedigen.

Met een grote glimlach, de coaches Sven en Henri

Datum: 
donderdag, 30 maart, 2017 - 13:00 to vrijdag, 30 maart, 2018 - 13:00
Lijst jeugd: 
Pupillen