U14: De do en de don’ts

De do en de don’ts

Afgelopen donderdag hadden de Sasja Antwerpen ouders allen een leerrijke bijscholing over hoe positief te supporteren vanop de tribune voor onze spelers (en hun tegenstanders). Vandaag 14 mei konden we die kennis in praktijk brengen bij de Beker van Antwerpen gespeeld door onze pupillen. Zouden wij de ‘do’s’ toepassen of toch al direct in de valkuilen trappen? Ook belangrijk is het natuurlijk hoe onze kinderen hun best doen op en naast het veld.

De wedstrijden van de Beker van Antwerpen worden gespeeld in Putte tegen het plaatselijke Putte, Atomix, Uilenspiegel en Schoten. Het schema gaf ons na elke match een volledige match en 2 opwarmingen verpoostijd in de cafetaria, dus qua planning mocht er niemand klagen (de uitbater wel, want die moest flink zijn best doen met al die bestellingen). De eerst match tegen Putte is lastig omdat wij in de competitie deze ploeg nooit zijn tegengekomen. Blijkbaar een ploeg met zeer veel dreiging vanop de rechterzijde (back en hoek). Onze verdedigers waren goed geïnstrueerd door coaches van dienst Johannes en Sven, waardoor het voor Putte heel moeilijk werd om een degelijk schot op onze goal te doen. Aanvallend zagen we enkele wervelende aanvallen mooi afgerond worden, zodat we de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score stonden. En de eerste 2 punten verdiend werden.

Na Putte was Atomix aan de beurt om spreekwoordelijk bij de keel te worden gegrepen. De basisploeg liep vlot naar een 4 – 1 voorsprong na 4 minuten spel. Teken voor de coaches om alle spelers die in de eerste match minder aan de beurt waren gekomen in te brengen. Ons spel verloor echter niets aan kwaliteit. Er bleef vlot gecombineerd worden en de vrije man / vrouw werd vaak gevonden. Hij / zij rondde dan ook af met een doelpunt. Doelman Rami liet zien dat ook hij over grote kwaliteiten beschikt in de goal en ranselde een paar schoten kundig weg. Sjiek gedaan kerel. Op de tribune waren we redelijk vaak bezig met onze do’s en don’ts. Rami pareerde een bal en we juichten, omdat hij goed pareerde, anderzijds heeft onze tegenstander weeral niet gescoord en juichten wij … We hebben ons best gedaan, om de valkuilen op te merken en te mijden. Aan het einde van de match werd de doorgebroken Liam getorpedeerd (awoe, ai da’s ne don’t). Liam mag de 7-meter omzetten voor onze 20e goal (het eindsignaal had al geklonken), sjiek, sjiek want Alain en Cindy zullen trakteren. U ziet de stemming zat er zeker in op de tribune.

Onze derde tegenstander is Uilenspiegel dat tot dan al 2 keer heeft gelijk gespeeld en zeker een overwinning aan haar conto wil toevoegen. Wij, Sasja Antwerpen, zitten in de overwinningsroes en willen onze streak verder zetten. Een zeer sterk spelende Senne zet in aanval een tandje bij en ook nu is het na enkele minuten 4 – 1 voor ons en heeft de coach van Uilenspiegel een time out genomen om zijn spelers te manen tot extra inzet om niet volledig overlopen te worden. Het heeft niet mogen baten. Aan onze kant maakte het niet uit wie er werd vrijgespeeld, of wie er zelf een mooie actie uit de mouwen schudde er werd vakkundig afgewerkt aan een heel hoog percentage. Aan de andere kant stonden Dries en Guillo telkens een bere partij te verdedigen en dan heb ik Ferre nog niet genoemd. Hij werd eerder al ‘opgezadeld’ met een zeer straffe gast van Putte en nu stak hij de strafste van Uilenspiegel ook in zijn broekzak. Chapeau wat een inzet. Het mag wel gezegd worden dat ook onze tegenstander het hoofd niet liet zakken en toch elke keer weer probeerde om een succes te behalen tegen onze verdedigers en hun doelvrouw, want ook ons Louise haalde mooie kritieken van de tegenstanders, geweldig toch. Onze derde overwinning was alweer een feit.

Of er in de planning rekening was gehouden met dit scenario? Onze laatste tegenstander Schoten had ook alle drie haar wedstrijden gewonnen. We kunnen spreken van een echte finale. De ploeg die deze wedstrijd wint is de bekerkampioen 2016/2017 van Antwerpen en Vlaams Brabant. Super gemotiveerd begon onze ploeg aan de wedstrijd. Weeral een sterk spelende Senne zorgde voor veel chaos in de verdediging bij Schoten en onze eerste goals kwamen op zijn naam. Er werden ook enkele acties afgefloten vanwege een technische (loop-) fout. Maar de goals kwamen toch ook mooi op het scorebord. Aan de andere kant wel veel dreiging van de backs van Schoten die goed moesten mikken om ons Louise te verschalken in ons doel. Dit maakte dat hun poeiers enkele keren gekeerd werden of zelfs over en naast het doel belandden. Onze aanvallers weten nog steeds goed te combineren en de vrijstaande ploegmaat te vinden. Af en toe al eens een cirkelfout, waardoor dat het doelpunt helaas niet telt. In de verdediging wordt het opeens wel spannend als Senne een 2e geel krijgt (de 1e was eigenlijk voor Denzel die zijn tegenstander tegen de sluitende Senne duwde) en dus onze ploeg 2 minuten met een man minder stond. Maar dan zie je toch dat de ploeg nog een tandje bij kan steken en alle gaten goed dichtschuift. Simon in voorgaande matchen het publiek verwennend met mooie individuele acties (er zijn weer een paar jongens goed verkouden, zoals hij die in de wind zette), durfde niet mee te spelen vanwege te veel spanning zou hij later zeggen in de auto. Daar had hij toen wel een beetje spijt van. Dat weten we dan voor de volgende keer. Terug naar de match : we wonnen ook deze laatste wedstrijd, de beker is van ons! Iedereen gaat uit zijn dak, er mag weer gefeest worden, Sasja Antwerpen krijgt er weeral extra kosten bij om ook deze kampioenen te vieren. Proficiat aan allen, ook aan de spelers die er vandaag niet bij konden zijn. Ook zij hebben het hele jaar door hard gewerkt en hebben hun ploegmaats van veel weerwerk voorzien op de vele trainingen.

De beker en medailles worden met brede grijnzen in ontvangst genomen. Er wordt veel gefotografeerd en gefilmd, want dit maken we niet alle dagen mee. Goed gedaan allemaal (Do = doelpunten maken en goed verdedigen, de overwinningen pakken). Merci voor de mooie dag.

De supporters van dienst

Datum: 
dinsdag, 6 juni, 2017 - 07:30 to woensdag, 6 juni, 2018 - 07:30
Lijst jeugd: 
Pupillen