Sasja 2 – Uilenspiegel HV: gevochten als leeuwen

Een regenachtige, kille zondag in Hoboken. Wat kan je dan beter doen dan gaan kijken naar een heuse Antwerpse derby! De tribune was dan ook vrij goed gevuld en beide ploegen hadden er zin in.

Uilenspiegel won de toss en verzilverde zijn eerste aanval onmiddellijk, maar Sasja kon al direct 2 keer tegenscoren: 2-1 na 3’. Zoals reeds zo dikwijls dit seizoen ging de wedstrijd weer gelijk op. Doelpunten vielen met de regelmaat van de klok langs beide zijden, en in tegenstelling tot de heenmatch bleven onze jongens nu aanklampen en toonden dat ze de voorbije maanden gegroeid zijn. In verdediging hielden Evert en Melvin het overzicht en met een sterke Cedric had Uilenspiegel moeite om erdoor te geraken. Ook Nick was in doel meer dan bij de pinken en kon zijn netten dikwijls ongeschonden houden. In aanval zorgden Tim en Senne voor de nodige druk, waardoor Broes, Ewout en Louis de stand in evenwicht hielden: 6-6 na 16’. In het tweede kwartier werden er op cruciale momenten teveel slechte passen gegeven en 3 tegenaanvallen werden gemist. Hiervan maakt Uilenspiegel gebruik om het verschil in de stand wat te vergroten, waardoor er gerust werd met 10-13.

 

De eerste 10 minuten van de tweede helft zijn voor Sasja bijna altijd een probleem. Ook nu weer kon er slechts 1 keer gescoord worden in 10 minuten tijd. Uilenspiegel maakte daar gretig gebruik van en bracht de stand op 11-20 na 40’. Iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld. Maar plots vonden onze mannen hun tweede adem. De verdediging, nu in goede banen geleid door Yens, zorgde ervoor dat de tegenstander minuten lang niet tot scoren kwam. Er werd weer goed samen gespeeld, kansen werden gecreëerd en eindelijk ook door Matthew en Robin omgezet in doelpunten. Neem daarbij een niet te stoppen Broes die ook alle penalty’s omzette, en in 54’ wees de score 23-25 aan. Er werd nu gevochten voor elke bal, Jef stopte in doel nog een open kans, maar de jeugdige overmoed en een gebrek aan genoeg ervaring op het veld konden die laatste kloof niet meer dichten en de eindstand werd vastgelegd op 25-27. Gevochten tot op het einde en met opgeheven hoofd kon Sasja het terrein verlaten. Ondanks het verlies toch een geweldige mentale opsteker voor de wedstrijden die nog komen. Bart, Alex en Ferre (gekwetst) op de bank (en Kevin in de tribune) zagen dat het goed was!!!

Scoreverloop: 10’ 3-3/ 20’ 6-8/ 30’ 10-13/ 40’ 11-20/ 50’ 19-24/ 60’ 25-27

Voor Sasja: Van der Ent Nick (K)/ Van Crombrugge Jef (K)/ De Laater Tim/ Demet Louis 2/ Lange Melvin/ De Schepper Matthew 3/ Stienen Evert/ Heyvaert Senne 1/ Van Ransbeeck Ewout 4/ Geens Broes 12/ Snijders Yens 1/ Van Roy Cedric/ De Roeck Robin 2

Heidi C.     09/03/20