J16 Sasja - Neerpelt - Izegem

2 Weken geleden wisten onze miniemen zich in Gent te plaatsen voor de A-reeks van de VHV. Wat ertoe leidde dat we vandaag richting Neerpelt werden gedirigeerd om tegen de plaatselijk en Izegem 2 maal een helft van 20 minuten op te treden.

In onze eerste match tegen Izegem (Izegem had juist tegen Neerpelt verloren en 10 minuten rust gehad), begonnen we wat roestig aan de wedstrijd. Er werden wel kansjes gecreëerd, maar de bal werd niet binnen geknald. In de loop van de (korte) match wisten coaches Nick en Roland onze kinderen wel te dirigeren tot betere schoten en zorgde Jef (Crombrugge) met enkele reddingen dat we aan de juiste kant van des score bleven. De goaltjes kwamen mooi van de hand van Arman (mooi naar binnengestapt na een heel trage zijwaartse pas gezet te hebben), Toon die de hoeken mooi wist te vinden, Luiz kwam heel knap uit de hoek en Evert ronde een paar keer af na een versnellende loopbeweging, nog geen grote hoeveelheid goals van Edeal, die last had van een te warme bal (?), maar hij zou zich nog herpakken. 5 – 9 voor Sasja Antwerpen de 1e 2 punten hebben we binnen.

Na de helft tegen Izegem volgt Neerpelt. Nelo had juist kunnen rusten en onze jongens kunnen observeren, dus wist wat te verwachten. Na een nerveus begin van beide kanten, vielen de goaltjes ook aan beide zijden binnen. Na wat kleine omzettingen (Senne Heyvaert in verdediging op back in plaats van hoek) maakte dat de productie aan Nelo zijde stokte en die van ons wel door ging. Knappe vrijgespeelde acties voor Toon en Evert (ook enkele te vermijden missers van deze laatste). Het thuisvolk viel qua support wat stil toen wij voor bleven staan (en bleven aanmoedigen). Weer een mooi resultaat : 6 – 9 voor Sasja Antwerpen.

Wedstrijd 3 is er voor ons een na een helft onderbreking. Is er een gelatenheid over de groep gekomen? In elk geval de rechterback van Izegem krijgt wel 7 keer de vrije doorgang om uit halen en knalt zijn schoten ook telkens langs onze Jef (onhoudbaar). Als we dan aan de nadere kant ook nog eens een bal proberen te lobben (en dus missen) gaat het zeker niet lukken. Nog meer slordigheidjes in aanvallend opzicht maakt dat we 2 minuten voor tijd met 6 goals achterstaan. Met een hoge pressing weten we dit nog te milderen, maar het kalf was al eerder verdronken. 10 – 8 voor Izegem, we blijven voorlopig op 4 punten steken.

In de laatste wedstrijd moet nog maar eens worden getoond, waar onze ploeg wel toe in staat is. Winnen door een zeer goede verdediging neer te zetten. En natuurlijk aan de andere kant de ballen wel binnen te smijten. Coaches Roland en Nick hebben de mannekes alles goed in hun oren geknoopt. Na 20 minuten heeft Nelo slechts een maal de bal achter Jef kunnen krijgen. Een verdienste van de verdediging en zeker van Jef zelf. Aanvallend werd er mooi afgerond na iemand goed vrij te spelen, een snelle aanval met sjieke pass over grote afstand, zelfs een lob, maar die zien we liever niet (gewoon doorgooien aub). We ronden onze middag in Neerpelt af met een derde overwinning (1 – 7 voor Sasja Antwerpen). Onze coaches hebben geleerd dat ze niet te veel tegen de mannen in het zwart moeten spreken (geel én 2 minuten, is geen goed voorbeeld, maar ze hadden wel gelijk).

 

Tot de volgende zitting, de Limburgse supporters